Yağlı Saçlar İçin Şampuan Önerileri

Yağlı saçlara sahip kişiler, her ne kadar temizleseler de, saçlarının hep kirli görünmesinden şikayet ederler. İşin kötüsü, bu durum dışarıdan da öyle sanılır. Sürekli kirli görünen saçları kurtarmanın en geçerli yollarından biri de, uygun saç şampuanı kullanmaktır.

Kuru Şampuan Nedir?

Kuru şampuan, aslında saçları yıkarken ve temizlemek için kullandığımız şampuanla hiç ilgisi olmayan bir saç bakım ürünüdür. Daha çok kozmetik amaçlıdır. Saçların yağlanma süresinden bir değişiklik yaratmaz, fakat yağlanan saçların daha temiz ve iyi görünmesini, daha güzel kokmasını sağlar. Gün içinde; okulda, iş yerinde, evde rahatlıkla kullanılabilir. Herhangi bir ön hazırlık gerektirmek. Pudra yapısından olan kuru şampuan, bir miktar parmak uçlarına alındıktan sonra, saç diplerine hafif masajla sürülür. Eğer imkan varsa, hafif bir fön tutulabilir. Bu kuru şampuan, saç diplerindeki ve saç tellerindeki yağı içine çeker ve şeffaf kalmaya devam ettiğinden, dışarıdan bakıldığında görünmez. Saçların kafa derisine yapışmasını engeller ve saçlar yeniden hacim kazanır. Aynı zamanda, yeni yıkanmış gibi kokmasını da sağlamaktadır.

Hangi Şampuan Yağlanmayı Engeller?

Pek çok şampuan üreticisi, günde iki kez yıkansa bile yağdan arınamayan saçları fark etmiş ve buna uygun şampuanlar üretmiştir. Saç diplerine ferahlık veren ve gün içinde de etkisi devam eden bu şampuanlar; okaliptüs yaprağı ve mentol içerir. Naneli şampuanlar da işe yarayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Kaynana Topuzu Modelleri