Saçları Ne Kadar Sürede Bir Kestirmek Gerekli?

Saçlar; düz, kıvırcık, dalgalı gibi saç şekillerine sahipken, aynı zamanda ince telli ve kalın telli olarak da gruplandırılır. Şekli ne olursa olsun, saçların iyi görünmesinin ilk şartı, kesiminin düzgün olmasıdır. Her saç tipi için doğru bir saç kesme süresi verilmesi, pek mümkün görünmemektedir. Saçların yıpranmışlık dereceleri ve saç yapıları, kesilme süresini belirlemektedir.

Saçlar Dipten Mi Uzar Uçtan Mı Uzar?

Saçların eşit beslenebilmesi ve daha hızlı uzayabilmesi için, düzenli olarak saçların kestirilmesi gerektiğine dair bir inanç vardır, fakat saç uzmanları ve tecrübeli kuaförler; saçların dipten uzadığını ve dolayısıyla uçlarının düzenli kesilmesinin uzamaya bir etkisi olmadığını söylerler. Saçları düzenli kestirmek, şık ve düzgün bir saç görüntüsü sağlar, zayıflamış saçların güçlenmesi için kesilmeye değil, uygun malzemelerle bakıma ihtiyacı vardır.

Saçların Güçlenmesi İçin Kestirmek Gerekli Mi?

Sık uygulanan fönden ve boyadan yıpranmış, kurumuş, uçları çatallaşmış saçların düzgün görünmesi için, uçlarının mutlaka kesilmesi şarttır. Fakat bu kesim, saçların uzamasını sağlamayacaktır. Bu yüzden, uzamayı ve güçlenmeyi sağlamak için, tercih edilirse kuaför bakımı, tercih edilirse evde uygulanabilecek doğal ürün bakımı uygulanabilir. Tercih yapılırken; kuaförlerin uzmanlığı ve kullandıkları ürünlerin etkinliği yani çabuk sonuç vermesi ile evde yaptığınız bakımın doğal olduğu halde daha uzun sürede etki edeceğini bilerek karşılaştırma yapmak uygun olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Kaynana Topuzu Modelleri