Saç İçin Hangi Kil Kullanılmalıdır?

Doğal malzemeler, cilt ve saç bakımında kullanılırken, son derece dikkatli olunmalıdır. Her doğal ürün, her soruna iyi gelir diye düşünmek, doğal ürünlerin zararı olmayacağını sanmak, son derece zararlı olabilir. Bu yüzden, etkilerini ve kullanım şekillerini iyice öğrenmeden, hiçbir maddeyi, saçınıza ve cildinize sürmemelisiniz.

Saça Kırmızı Kil Mi Yeşil Kil Mi Yararlıdır?

Kırmızı kil de, vücudun pek çok bölgesinde bakım ve tedavi için farklı şekillerde kullanılabilir, fakat saçlarda kullanımı önerilmemektedir. Aşırı kuruma ve matlık yarattığı, kullananlar tarafından teyit edilmiştir. Bu durumda, saç bakımı için kullanacağınız kilin rengi, yeşil olmalıdır. Yeşil kil, doğadan bulunduğu şekilde kullanılabilir halde değildir. bazı işlemlerden geçirilmesi ve kullanılabilir hale getirilmesi gerektiğinden, malzemeyi doğadan bulduğunuz halini değil, aktarlardan ve eczanelerden aldığınız hali ile kullanınız. Dezenfekte edilmemiş ve doğadan alındığı haliyle kullanılan her renkteki kil, cildinize ve saçınıza onarılmaz hasarlar verebilir.

Saç İçin Kil Maskesine Ne Eklenir?

Saçınız için hazırlayacağınız kil maskesini, yağı alınmamış süt ile kıvamlandırırsanız, su ile kıvamlandırılmış halinden çok daha fazla besleyici olacaktır. Ayrıca, süt, kilin kurutma etkisini azaltacak ve saçlarınızın nemlendirilmesini sağlayacaktır. Birkaç damla zeytinyağı, kilin saçlarınıza daha kolay tutunmasını sağlayacak bir yapıya kavuşmasını ve aynı zamanda da saçlarınızın parlamasını sağlayacaktır. Bir kaşık bal eklemeniz halinde, saç telleriniz beslenecek ve daha hacimli görünecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Kaynana Topuzu Modelleri