Kil İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Kil, yüzyıllardır bilinen ve uygulandığından en iyi sonuçları veren bir kişisel bakım maddesidir. Uygun şekilde kullanıldığında, en doğal ve en saf bakım maddelerinden biri olduğundan, cilde de saçlara da çok faydalıdır.

Saç Bakımı İçin Kil Kullanılabilir Mi?

Kilin içindeki en doğal şekilde bulunan ve tamamen doğadan gelen maddeler, herhangi bir işleme tabi tutulmadığından, saçların çok yüksek oranda beslenmesine katkı sağlar. Küçük ve taneli yapısı sayesinde, saç diplerinin de; açılmasını, hava almasını ve kafa derisinde kan akışının artmasını sağlayarak, peeling etkili maske görevi gördüğünden, hızlı uzamasını sağlar. Hızlı yağlanan saçların, düzenli kil maskesi yapıldıktan sonra, tamamen kuruduğu değil, uygun miktarda yağlandığı gözlenmiştir.

Saç Bakımı İçin Kil Maskesi Yapımı

Saç bakımı için kil almak istediğinizde, birkaç çeşit kil ile karşılaşabilirsiniz. Saç bakımı için en uygun olan kil; ince taneli ve yeşil renkli olandır. Aktarlardan temin edilebileceği gibi, doğal ürünlerin gücünü bilen eczanelerden de temin edilebilir. Temin ettiğiniz kili, az miktarda süt ile karıştırarak, macun kıvamında bir karışım elde etmelisiniz. Kıvamını ayarlayabilmek için, sütü az miktarlarda eklemelisiniz. Saçınıza yeterli olabilmesi için; bir su bardağı kile, bir çay bardağı süt oranını kullanabilirsiniz. Saçınızın uzunluğuna göre, bu oranda arttırabilirsiniz. İçine ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı bal, besleyiciliğini arttıracaktır. Uyguladıktan 1 saat sonra yıkayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Kaynana Topuzu Modelleri