Sarımsak İle Saç Uzatma

Sarımsak, pek hoş kokmasa da, vücudun pek çok bölgesi için faydalı, çözümsüz gibi görünen pek çok sorunu için de iyi sonuç alınmasını sağlayan bir besindir. İçeriğindeki vitaminler ile birlikte; sülfür ve selenyumun varlığı, var olan saçların beslenmesi ve yeni saçların çıkarılması için kullanılabilmektedir.

Saç İçin Sarımsak Nasıl Kullanılır?

İçeriğinde, bol miktarda E vitaminin en doğal halini barındıran sarımsak, bünyesinde sülfür bulunan ender gıdalardandır. Bir baş sarımsak, havanda iyice dövülerek, tamamen macun haline getirildikten sonra, kremsi bir kıvama gelene kadar zeytinyağı damlatılarak karıştırılır. Bu yapılan krem, saç diplerine masaj yaparak sürülür. Zeytinyağının besleyici ve parlatıcı etkisi ile birleşen sarımsak etkisi, saçların gürleşmesini sağlayacaktır. Bol su ile durulanmalı ve mümkünse şampuan yerine, doğal sabun ile yıkanmalıdır.

Saçkıran Nasıl Geçer?

Erkeklerde, sakal bölgesinde çıplaklaşma şeklinde görülebildiği gibi, hem kadınlarda hem de erkeklerde hiç saç çıkmayan bölgeler olarak da görülebilmektedir. Bu bölgelere, sarımsak ezilmeden ve hiçbir başka madde ile karıştırılmadan sürülmelidir. Bunun için en uygun yöntem, bir diş sarımsağı boyuna olacak şekilde, iki parçaya ayırmak ve bu parçaların iç kısmını, saçkıran görülen kısma sürmektir. Bu bakımı, sabah ve akşam olmak üzere, günde en az iki kere yapmak gereklidir. Bakımdan sonra, sabun sürülmemeli, gerekirse ıslak bir bezle silinmelidir. Yaklaşık iki haftalık süreden sonra, faydası görülmeye başlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?