Sarı Saç Kimlere Yakışır?

Kimi zaman sırf moda olduğu için bazı şeyleri kendine uygulamak isteyen kadınlar, hayal kırıklığına uğrarlar. Çünkü saçta veya tarzda yapılacak değişiklikler; vücut yapısı, ten ve saç rengi, yaş faktörü ve sosyal statü gibi kurallara bağlıdır, bunlar göz ardı edildiğinde, yapılan yenilik fayda değil eleştiri ve hayal kırıklığı getirir.

Sarı Saç Hangi Ten Rengine Uygundur?

Sarı saç dendiği zaman, tek bir renk düşünmek doğru değildir. Sarı saç tonlarının; küllü sarı, platin sarısı, bebek sarısı, altın sarısı, bal sarısı, bakır sarısı, amber sarısı, açık kahve sarı gibi çok çeşitli isimler ve etkileri vardır. Sarı saça dönmeye çalışırken, tene uygun ton seçilmezse, bu tonların en kötüsü olan saman sarısı gibi bir renk ortaya çıkabilir. Sarı saç, en çok açık tenlilere yakışır. Fakat ten açık ve saçlar tamamen açık tonda bir sarı olursa, karakterize bir ifade yerine, silik bir ifade ortaya çıkabileceğinden, tamamen sarıya dönmek yerine, ombre veya sık röfle tercih edilebilir.

Sarı Saç Kaç Yaşına Kadar Kullanılabilir?

Yanlış bir inanışa göre; sarı saçlar gençlere daha çok yakışır ve belli bir olgunluğa ulaşmış kadınların saçlarını sarıya boyatması abestir. Gençlerde daha güzel göründüğü kabul edilmekle birlikte, belli bir yaşın üzerindeki kadınlarda, doğal olarak beyazlar çok arttığından, sarıya boyatmak daha kolaydır. Sarı saçlar, dipten gelen beyazların daha az göze batmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?