Saç Bakımı İçin En Etkili Yağlar

Saçlar, aşırı temizlendiğinde, kendi öz yağlarını kaybederler. Saç dipleri ve saç telleri, yağsız kaldıklarında, kurumaya ve ileri derecede kepeklenmeye başlayabilir. Kuru saçlar, mat görünür ve sağlığını da kaybeder. Bu kaybedilen yağlar, öncelikle farklı yağlar kullanılarak telafi edilmeye çalışılabilir ve daha sonra, temizlik periyotları düzenlenerek, saçların kendi yağına kavuşması sağlanabilir.

Çam Yağı Saçlara Nasıl Kullanılır?

Çam yağı, saç diplerine şok etkisi yaparak, en hızlı sonuç alındığı görülen yağlardandır. Pek çok bakım yağı saçlar için kullanılabilir, fakat çam yağının en farklı etkisi, yeni saç çıkışını hızlandırmasıdır. Saç diplerini, sürekli ferah hissetmek gibi de bir etkisi olan çam yağını, tek başına kullanmak, saçlarda kimi zaman yıpranmaya sebebiyet verebilir. E vitamini kapsülleri ile karıştırarak kullanmak, etkisi arttırabileceği gibi, yan etkilerini de yok edecektir.

Hangi Yağlar Saça Faydalı?

Fındık yağı, saçların dipten uca beslenmesini sağlayan, çok faydalı bir yağdır. Bir kullanma süresi olduğundan, her kullanımda az miktarda ve taze şekilde almak, etkisini arttıracaktır. Aynı şekilde, badem yağı da, saçların dipten uca beslenmesini sağlarken, aynı zamanda çok parlak ve güçlü görünmesini sağlar. Hindistancevizi yağı, kültürümüze sonradan girmiş olsa da, faydaları çabuk öğrenilmiş ve tedaviden çok, düzenli günlük bakım yapılan saçların bakım işlemi için kullanılmaktadır. Kırıkların düzeltilmesi veya saçların güçlendirilmesi gibi işlemlerden çok, günlük besin ihtiyacı için kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Kaynana Topuzu Modelleri