Kaynana Topuzu Modelleri

Düğünlerde, en şık olma hakkı her zaman gelinde olsa da, kayınvalideler de hayatlarının en önemli günlerinden birini yaşadıklarından, bu şıklık yarışında başları çekmektedirler. Damadın annesi ve gelinin annesi, tüm davetliler içinde ilk bakışta görülebilecek kadar şık olurlar genellikle ve topuz yapılmış saçları ile dikkati çekerler.

Kayınvalide Topuzu Modelleri

Genç yaşta kaynana olan hanımlar, hem kaynana gibi görünmek, hem de yaşlarına uygun görünmek isterler. Bu durumda, en uygun seçenek; yandan toplanmış, hafif gevşek topuzlardır. Başın daha büyük görünmesine izin vermeyen yükseklikte ve önden bir tarafa ayrılmış saçların, arkada enseye doğru hafif inen gevşek topuz şeklinde toplanması, bu iki isteği birlikte karşılayabilecek bir modeldir. Yaşça daha büyük kayınvalideler, daha sıkı toplanmış ve başın tepe noktası krepe ile yükseltilmiş topuzları kullanarak, daha gösterişli ve yaşlarına uygun model kullanmış olurlar.

Kaynana Topuzu Tokası

Yapılan kaynana topuzu, genellikle beyaz ve tek renk taşlarla süslenmiş, büyük ve gösterişli tokalarla tamamlanır. Bu tokalar, saçların bir arada durmasından çok, şık bir görüntü vermek için topuzun üzerine veya saçların toplandığı tarafa iliştirilerek kullanılır. Çiçek ve kelebek gibi modeller yerine, iki sıra dizilmiş yapraklar şeklinde modeller tercih edilmektedir. Baş kısmında büyük ve tek bir ince takılmış firketeler, saçların toplu durması için kullanıldı ise, bu gösterişli tokalardan kullanılmamalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?