Yağlı Saçların Bakımı Nasıl Olmalı?

Durulama Suyuna Katılan Mucizeler

Elma Durulaması

Yağlı saç için bir numaralı mucize elma sirkesidir. Saçlar yıkadıktan sonra son durulama suyuna bir çay bardağı elma sirkesi katılarak saçlar bu su ile durulanır.

Limon Durulaması

İkinci mucize ise limondur.

Malzemeler

1 adet limon rendesi

8 adet limon

1 tatlı kaşığı ıhlamur

½ litre soğuk su

Saklamak için Kavanoz

Yapışı ve Uygulama Şekli

Bir limonun ince rendelenmiş kabuğu ve bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ıhlamur, bir tenceredeki yarım litre soğuk suya koyulur. Kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra süzülerek sekiz limonun suyu ile birlikte, hepsi bir kavanoza aktarılır. Çalkalanarak 2 gün bekletilir. Saçlar günlük şampuanla yıkandıktan sonra bir litre ılık durulama suyuna, şişedeki sıvının sekizde biri eklenir. Son durulama yapılarak işlem tamamlanır.

Durulama Suyuna Katılmadan Uygulanan Karışımlar

Biberiye Ve Kekik Kürü

Malzemeler

1 tatlı kaşığı biberiye

1 tatlı kaşığı kekik

½ su bardağı kaynar su

Yapılışı

Bir tatlı kaşığı biberiye ve bir tatlı kaşığı kekik bir buçuk su bardağı kaynar suyun içinde demlendirilir. Oluşan karışım, birkaç dakika bekletilir ve sonrasında saç diplerine uygulanır.

Sarı kantaron ve ısırgan otu kürü:

Malzemeler

2 tutam sarı kantaron otu

2 tutam ısırgan otu

Yapılışı

İki tutam sarı kantaron otu yaprağını ve ezilmiş sarı kantaron otu kökünü, iki tutam ısırgan otu yaprağı ile birlikte bir litre suya katılır. Birkaç dakika demi alması beklenir. Ardından saça uygulanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?