Saçı Soğuk Su İle Yıkayarak Uzatma

Kan dolaşımını hızlandırıp hücreleri uyardığı için soğuk su saçı uzatır. Soğuk su kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Soğuk su ile temas eden kafa derisindeki kan hücreleri aktif bir hale gelir ve kan dolaşımı hızlanarak saç folikülleri beslenir. Kan dolaşımının hızlanması da saçların daha çok beslenmesine vesile olur. Bu durum sonucunda saçlar dökülmeden uzayabilmektedir. Soğuk su ile saçları yıkamak saç dökülmesini önler ve saçları hızlı bir şekilde uzatır. Ayrıca ısı çok ilginç gelebilir ama saçın yapısını değiştirebilir. Bu nedenle suyun sıcaklığı saçın uzayıp uzamamasında ve sağlıklı olup olmamasında etkin rol oynar.

Saça Sıcak Sudan Daha İyi Gelen Soğuk Su Saçları Uzatır

Saç şampuanlanırken kullanılan ürün çok önemlidir Şampuandan sonra gelen en önemli faktör ise suyun ısısıdır. Pek çok insan saçın sıcak su ile yıkanılmasının saçı elastik hale getireceğinin farkında değildir. Elastik hale gelmiş saç olması gerekenden daha fazla esneyebilir. Sıcak su kullanımı uzun süreye yayılırsa saçlar kuruyacak ve solgun gözükecektir. Sıcak su epidermlerin açılmasına neden olarak saçtaki proteinlerin yok olmasına neden olur. Soğuk su ise saçtaki epidermlerin yani üst derideki gözeneklerin kapanmasını sağlar ve şekil verildikten sonra daha parlak görünmesini sağlar.

En Faydalı Soğuk Su Uygulaması

Saç ılık su ve uygun günlük şampuan ile yıkanıp temizlendikten sonra soğuk su ile saçlar yıkanmalıdır. Soğuk su içinde buzlar yüzen bir su olmamalı normal soğukluktaki su olmalıdır.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?