Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?

Saçı örerek uzatmak mümkün diyenler varsa da saçı örerek uzatmanın mümkün olmayacağı görüşünü paylaşanlar da vardır. Saçı örerek uzatmanın mümkün olamayacağını düşünenlerin genel dayanak noktası saçın uzamasının dış kaynaklı değil iç kaynaklı olduğunu düşünmelerindendir. Saç köklerine sürülen entele bitkisi gibi yağların yahut da maskelerin değil dışarıdan örerek çekiştirmenin saçı uzatma hususunda nasıl bir fayda sağlayacağını anlamlandıramamaktadırlar. Saç uzaması kıl köklerinde oluşan bir süreçtir. Dolayısıyla örülerek saç uzamaz. Ancak saç uzatıcı kürlerle birlikte kullanıldığında saçı olumsuz dış etkilerden koruması sebebiyle saçların uzamasına yardımcı olur. Örülü saç daha az dış etkilere maruz kaldığından saç yıpranmaz ve çabuk uzar. Sadece her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi saçı sürekli toplamak hiç iyi değildir.

Saç Örülmeden Önce Ne Yapılmalı?

Saç örülmeden önce saçlar yıkanmalıdır. Mutlaka saç tipine uygun şampuan kullanılmalı ve ılık suyla saçlar yıkanmalı. Fakat saçlar nemli halde kesinlikle örülmemelidir. Çünkü saçlar ıslakken daha çabuk kırılır. Ancak sağlıklı kurutulmuş saçları örmek faydalı olabilir.

Gece Uyumadan Önce Yapılan Saç

Saç örgüsü gece yatmadan evvel yapılır ve bu şekilde sabaha kadar yatılırsa saçın beslenmesine, dağılmamasına, yoluk yoluk olmamasına çok faydalı olabilir. Bu şekilde uzama süreci oldukça sağlıklı gerçekleşecektir.

Günlük Saçın Örme Şeklinde Olmasının Faydası

Gün içerisinde saçın örgü şekilde kullanılması kirli hava, aşırı sıcaklık vb. gibi olumsuz koşullardan kısmi olarak açık saçtan daha çok koruduğu için gereksiz yıpranmaları önler. Örgü yapmak saçı dış etkenlerden koruduğu için sağlıklı ve çabuk uzamasını sağlar.

Yorumlar

  1. guzel bir oneriler evet ise yariyo uzamasi hizlaniyo ve daha saglikli uzamasini sagliyo.

    YanıtlaSil
  2. Iyi valla bende örücem hep bundan sonra

    YanıtlaSil
  3. Ben hep oruyom ise de yariyor.örme

    YanıtlaSil
  4. Bnde her gün örüyorum çokta faydasını görüyorum Bnde herkes denesin tavsiye ederim 👍😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkı mı örmem lazım bol bol mı

      Sil
    2. Bence bol yap sıkı saç dökülmesine yol açar ve başın ağrıyabilir

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri