Röfle Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Röfle Nedir?

Röfle saçın rengini sarıya doğru bir kaç ton açma işlemidir. Bu işlemde saçın arasından ince tutamlar halinde saç alınır ve renk açma işlemi gerçekleştirilir. Saç boyamaya göre oldukça zahmetli olsa da doğal bir görünüm vermesi sebebiyle sıklıkla tercih edilir.

Röfle Nasıl Yapılır?

İşleme başlamadan önce saç taranır ve boyanacak kısımlar ayrılır. Boyanacak saç tutamlarının altına bir parça alüminyum folyo koyulur, bir fırça yardımıyla boyama işlemi gerçekleştirilir ve folyo kapatılır. Ara ara kapatılan kısımlar açılır ve rengin istenen tona ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir. İstenen renk elde edilince folyolar çıkarılır.

Röfle Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Röfle yaptırırken dikkat edilmesi gereken ilk şey kuaför seçimidir. Bu işlem oldukça ustalık ister ve en ufak bir hatada istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Ayrıca röfle aralıklarının çok sık olmaması da oldukça önemlidir. Ayrılan tutamların aralıkları iyi ayarlanmalıdır. Birbirine yakın olan röfleler güzel durmayacaktır. Renk seçimi de bir başka dikkat edilmesi gereken noktadır. Kahverengiye yakın koyu kumral saçlarda altın ve kehribar rengi tercih edilirken daha açık renkli saçlarda ise kızıla yakın bir renk tercih edilir. Saça röfle yaptırırken varsa perçem veya kâküllere de yaptırılırsa daha doğal bir görünüm kazanılacaktır. Röfle işlemi sırası kadar sonrası da önemlidir. İşlem bittikten sonra saçı nemlendirmek ve besleyici ürünlerle destek olmak saçın sağlığı için gereklidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?