Prenses Gelinliklere Uygun Saç Modelleri

Sımsıkı Topuz

Prenses kesim gelinliklerde en çok tercih edilen saç şeklidir. Sade ve şık olması sebebiyle son zamanlarda gelin adayları düğün günü için saçlarını prenses topuzu da denilen bu sımsıkı topuzu gelin başı modeli olarak yaptırıyorlar. Gelinin boyu uzunsa sımsıkı bir topuz en iyi seçim olabilir. Fakat gelinin boyu kısa ise kabartılmış bir topuz sımsıkı topuzdan daha iyi olur. Sımsıkı topuzlar uygun taşlı ya da boncuklu veya çiçekli taçlarla kombine edilebilir. Sımsıkı topuzun estetik açıdan prenses gelinlik ile tam uyumlu olmasının dışında düğün sonuna kadar dağılıp rahatsız edici bir görünüm almamasıdır. Şıklığı muhafaza bakımından çok isabetli bir seçimdir. Ayrıca sıcak yaz günlerinde bunaltıcı havanın etkilerini en aza indirir.

Serbest Bırakılmış Fakat Dalgalı Saçlar

Saç maşası yardımıyla doğal dalgalar uygulanarak tamamen serbest bırakılan saçlar ikincil derece de prenses gelinlik modellerinde tercih edilmektedir. Açık bırakılmış doğal dalgalı saçlar için çiçek aksesuarı prenses kesim gelinliğe çok taze genç ve dinamik bir hava katacaktır.

Salaş Topuz Veya Serbest Bırakılan Saç Niçin Uygun Değildir?

Salaş topuz veya serbest bırakılan saç balık veya yarı balık model gelinliklere daha uygun saç modelleridir. Eğer ille de salaş topuz veya serbest bırakılmış bir model düşünülüyorsa da prenses gelinliğin üst kısmı hemen hemen her saça uyumlu olan straplez kesim olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?