Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

İster genç ister yaşlı olsun, her yaş gurubunda olan kadınların korkulu rüyasıdır aslında saç dökülmesi. Özellikle gür ve bakımlı saçlar, güzelliğin ve estetikliğin olmazsa olmazıdır. Bu yüzden dökülen saçlar psikolojik ve fizyolojik olarak kişiyi huzursuz ve mutsuz eder. Peki, kadınlar için bu kadar değerli olan saçlar neden dökülür?

Yaşlanmak

Yaş ilerledikçe o gür ve dolgun saçların yerini daha seyrek ve zayıf saçlar almaya başlar. Çünkü saçlar gençlik dönemlerine nazaran artık daha zayıf, yıpranmış ve sağlıksızdır. Yaşlanmaya bağlı saç dökülmeleri durdurulamasa bile gerekli önlemler alınarak yavaşlatılabilir.

Sıkı Saç Modelleri

Saç köklerinizin nefes almasını engelleyen atkuyruğu, sıkı topuz ve ince örgüler gibi saç modellerini çok sık kullanmak saçlarınızın dökülmesine sebep olacaktır. Bunu yerine daha rahat ve açık modelleri deneyebilirsiniz.

Çeşitli Saç Hastalıkları

Saçkıran, sedef, kıl kökü iltihabı gibi geçici veya kalıcı, saç derisinde oluşan hastalıklar saçlarınızın dökülmesine sebep olmaktadır. Zamanında ve doğru tedavi yöntemleri uygulanarak bu hastalıklar tedavi edildiği sürece dökülen saçlarınıza zamanla tekrar kavuşabilirisiniz.

Stresli Yaşantı

Pek çok sağlık sorununa yol açan aşırı stres ve kaygı saçlarınızın dökülmesine de sebep olmaktadır. Bu dökülme ani veya yavaş yavaş gerçekleşebilir. Bu yüzden çeşitli yöntemlerle stresi hayatınızdan uzaklaştırıp daha rahat bir yaşantı tarzını benimseyerek saçlarınızın dökülmesini engelleyebilirisiniz.

Sağlıksız Diyet Programları

Özellikle vitamin ve mineral içeriği bakımından yetersiz ve dengesiz diyet programları uygulayarak ani ve aşırı kilo kayıpları, saçlarınızın bu süre içerisinde ve sonrasında dökülmesine sebep olacaktır. Bu yüzden siz siz olun kilolarınızdan kurtulmakta acele etmeyin ve diyetisyen kontrolünde olmayan sağlıksız diyet programlardan uzak durun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Örgü İçerisinde Örgü Saç Modeli

Kaynana Topuzu Modelleri

Saçı Örerek Uzatmak Mümkün mü?